tablet publishing
prijzen op maat

be apart
cursussen
pro trainingen
startdata
inschrijven
nieuws
informatie
links
impressies
korting
contact

home

 

Tablet Publishing

 

tablet publishing

tablet publishing

 

Programma-opzet / beschrijving

Folio’s maken met Adobe InDesign

Met de introductie van Apple’s iPad en opkomst van veel andere tablets is de vraag naar interactieve digitale uitgaven van bestaande en nieuwe magazines, brochures, boeken en catalogi op tablets enorm toegenomen.

Iedere uitgever wil oude en nieuwe titels op ‘glas’ laten verschijnen. Adobe heeft een nieuwe oplossing, de Digital Publishing Suite, een set van tools die voorheen via Adobe Labs als “public beta” voor InDesign CS 5.0 werd vrijgegeven, maar nu onder de naam “Folio Builder” officieel zijn plekje in InDesign CS 5.5 en 6.0 heeft gevonden. Je kan hiermee van een InDesign-bestand met diverse interactieve media-elementen een publicatie voor de iPad of andere tablets klaarstomen.

Inhoud
Het leren werken met de nieuwe tools is dankzij InDesign CS 5.5 en 6.0 ontzettend eenvoudig. Natuurlijk moet je je even verdiepen in de soms vreemde werking van bepaalde media-elementen. En je wordt ingelicht over de te volgen procedures om een folio uiteindelijk aan te leveren, te testen en verspreiden. (Dit zijn enkele strikt technische stappen.)

Onderwerpen

  • globale uitleg over opzet van de Digital Publishing Suite
  • bekijken van voorbeelden van enkele populaire uitgaven
  • downloaden en gebruiken van ‘blanco’ Adobe Viewer-app
  • doorlopen van de procedure a.h.v. een simpel voorbeeld
  • opzetten van een voorbeeld met een complexe opmaak
  • nieuwe aanpak m.b.t. tablet-formaten in InDesign CS 6
  • maken/toevoegen van diverse interactieve onderdelen
  • testen van uitgaven op de computer of een iPad/Android
  • globale informatie over prijsstellingen voor verspreiding

Optioneel is er nog een aanvullende dag na deze training te volgen, waarin het voorbereiden en beheren van de distributie uitgebreider wordt behandeld. Onderwerpen zoals het instellen van de juiste meta-data, het delen van artikelen en advertenties, het overzien en beheren van vele publicaties tegelijk, het klaarmaken voor aanbieding bij o.a. de Apple Store en Android Market, opties voor abonnementen, etc.

Doelgroep

Iedereen die al met Adobe InDesign werkt en van daaruit iets voor de iPad of andere tablets wil creëren en publiceren, dus: ontwerpers, uitgevers en media-producenten in het algemeen.

Let op: voor het verspreiden van deze “folio’s” gebruikt men de on-line diensten van Adobe en o.a. Apple. De prijsstellingen daarvoor zijn zeer gevarieerd en aantrekkelijk voor uitgaven op grote èn kleinere schaal. Er is een “Enterprise Edition” voor grote uitgevers, een “Professional Edition” voor middelgrote en kleinere uitgevers (en met “Agency” voorwaarden voor DTP-ers en studio’s) en de “Single Edition” voor andere doelen zoals eenmalige uitgaven. Raadpleeg Adobe of hun lokale resellers voor meer informatie.

Doelstelling

De doelstelling en tijdsduur is flexibel. In één dag maak je kennis met deze materie en technieken. In twee dagen krijg je meer inzicht in het hele traject, en is er meer tijd voor het behandelen van alle nieuwe mogelijkheden en fenomenen van digital magazines.

Cursusduur

2 zaterdagen

Lestijden

9.00 tot 16.00 uur

Groepsgrootte

Maximaal 14 personen

Voorkennis

Om de oefeningen tijdens deze training goed te kunnen volgen en uitvoeren, is een ruime Adobe InDesign-kennis en ervaring wenselijk.
Heb je die (nog) niet, volg dan eerst een training die je de basis van InDesign leert en bouw vervolgens de nodige routine op.
Kennis van interactieve technieken in InDesign is niet vereist.

Training in deze materie vereist overigens Adobe InDesign CS 5.0, 5.5 of 6.0, maar je hoeft niet per se al ervaring in die specifieke versie te hebben.

Certificaat

U ontvangt een certificaat bij voldoende eindresultaat

Prijs

€ 450,- [inclusief trainingsmateriaal]

Bijzonderheden

Voor alle softwaretrainingen geldt dat het kunnen oefenen van de geleerde lesstof thuis of op de werkplek noodzakelijk is.

   
  Inschrijven

 

 

 

 

 

 

 

[ terug naar boven ]

> update van 05.01.2018 <