cursusdetails
prijzen op maat

be apart
cursussen
pro trainingen
startdata
inschrijven
nieuws
informatie
links
impressies
korting
contact

home

 

Fotografie 3-jarige avondopleiding

 

 

Programma-opzet / beschrijving

De 3-jarige vakopleiding fotografie richt zich op cursisten die in hoge mate geïnteresseerd zijn in fotografie. Het Art & Design College Grafisch Lyceum Utrecht beschikt over een rijke ervaring in beeldvervaardiging en de toepassingen van beeld in alle facetten binnen de creative industrie.

Naast de state-of-the-art digitale studio beschikt het Art & Design College over een keur aan art directors, grafisch vormgevers, software-specialisten en vakfotografen die als docenten binnen de opleiding een optimale koppeling realiseren van de creativiteit van de cursist en de technische vertaling en verwerking naar print, web en andere mediadragers. Cursisten die deze opleiding volgen zijn niet alleen bekwaam in het maken van goede, creatieve en 'eigen' fotografie maar ook in de daarbij behorende professionele digitale workflow en de bewerkings- en verwerkingstechnieken. De cursisten worden in alle facetten van de fotografie geschoold om zich na deze cursus van drie jaar als startende, zelfstandige vakfotograaf te kunnen vestigen.

Het eerste jaar heeft een onderzoekend karakter waarbij fotografie in alle breedte wordt onderzocht. Het tweede jaar gaat specifiek in daarnaast in op de digitale mogelijkheden van de fotografie en in het derde jaar wordt middels onderzoek gezocht naar de eigen 'stijl' en specialisatie en wordt in de gekozen richting door één-op-één coaching gewerkt aan de eigen signatuur.

Het Art & Design College legt de nadruk op de creativiteit en eigenheid binnen de fotografie. Zelfwerkzaamheid staat centraal. Het derde jaar van de opleiding wordt met een expositie van het gemaakte werk afgesloten.

Onderwerpen
1e jaar

Historie, conceptuele fotografie, registratie-fotografie, persfotografie, studiofotografie, natuurfotografie, modelfotografie, stockfotografie, autonome fotografie, techniek van de fotografie, fotoredactie, journalistieke fotografie. Cameratechnieken, licht en lichtmeting, belichting en verlichting.

2e jaar

Digitale fotografie, CS, Photoshop, After Effects, Aperture, LightRoom, Aparature, Stock works, mondeling, 3D, digitale workflow, archivering, bestandsbeheer, colormanagement, kleurenleer, profielen, kleurruimtes en proofing.

3e jaar

Verdieping naar food, fashion, sport, nature, stills, press, reportage ect. Styling, visagie, decor, setdressing, props, modelmaking, hair & make-up enz..

De zakelijke kant van de fotografie, werving en presentatietechnieken, rechten en plichten.

Specialisatie naar eigen producties onder begeleiding van een gespecialiseerde vakfotograaf als coach.

Eindpresentatie-expositie.

Doelgroep

de 3-jarige vakopleiding fotografie is bedoeld voor deelnemers die zich als zelfstandig vakfotograaf willen vestigen en voor diegene die zich naast de huidige werkzaamheden willen bekwamen in professionele vakfotografie.

Doelstelling

inzicht verschaffen in het brede werkterrein van de vakfotograaf, beeldbehandeling en het realiseren van professionele fotografie met een duidelijk eigen signatuur.

Cursusduur

20 avonden en 5 zaterdagen

Lestijden

09.00 tot 16.00 uur of 18.30 tot 21.30 uur

Groepsgrootte

Maximaal 16 personen

Voorkennis

basiskennis van hard- en software.

Certificaat

u ontvangt een diploma bij voldoende eindresultaat

Prijs

eerste jaar € 2.250,-
tweede jaar € 2.450,-
derde jaar € 2.740,-

(inclusief lunch op de zaterdagen en trainingsmateriaal. Van de cursist wordt verwacht dat deze over een digitale spiegelreflexcamera beschikt).

Bijzonderheden

geen

   
  Inschrijven

 

 

 

 

 

 

[ terug naar boven ]

> update van 05.01.2018 <