adobe muse
prijzen op maat

be apart
cursussen
pro trainingen
startdata
inschrijven
nieuws
informatie
links
impressies
korting
contact

home

 

Adobe Muse

 

Edge

 

Muse

Programma-opzet / beschrijving

Het heeft lang geduurd, maar het ontwerpen en uitvoeren van kleine tot middelgrote websites is dankzij het nieuwe programma Adobe Muse eindelijk een makkelijke taak geworden.

Omdat het programma sterk doet denken aan de vriendelijke werkwijze en interface van Adobe InDesign, spreekt Muse grafisch ontwerpers sterk aan. De software gaat ook heel handig om met de principes van modern webdesign, zonder dat je lastig wordt gevallen met HTML-taal, technische scripts en allerlei andere programmeer-codes.

Een website is gebaat bij een structurele aanpak voor de lay-out van meerdere pagina’s en het opmaken van diverse tekstuele elementen (net zoals bij een print-publicatie). Daarom werk je met stramienpagina’s en tekststijlen, zodat je snel en overzichtelijk een goede visuele samenhang tussen pagina’s en teksten realiseert. Maar daarnaast biedt Muse ook typische web-elementen, zogenaamde “widgets” voor functies zoals navigatiemenu’s, fotogalerijen, contactformulieren, etc. Muse is overigens méér dan alleen de software; je krijgt er ook gratis diensten bij, zoals een meer dan ruime keuze aan webfonts (via Typekit), formulierverwerking en hosting-ruimte en -rapportages (via Adobe Business Catalyst). Uiteraard kan je een website ook via een eigen server (en domein) publiceren.

Beknopte inhoud van de training

  • Inleiding over websites en Muse
  • Opzet voor oefen-website bepalen
  • Stramienen en pagina’s aanmaken
  • Wat teksten en beelden plaatsen
  • Koppelingen en navigaties maken
  • Werken met tekst (stijlen, Typekit)
  • Overige (interactieve) elementen
  • Website testen en on-line plaatsen

Lesmateriaal
De software zelf bevat vele verwijzingen naar digitale hulpmiddelen (stap-voor-stap voorbeelden, AdobeTV, online Help-manual, forum).

Overige aandachtspunten
Omdat het programma zelf weinig teken-tools biedt, moeten
beelden vanuit andere programma’s worden aangereikt (zoals
Photoshop, Illustrator, etc.) Kennis van deze programma’s is niet vereist, maar wel een pre. Voor het maken van HTML-animaties is het eveneens nieuwe Adobe Edge Animate uiterst geschikt.
Muse is onderdeel van Adobe Creative Cloud en als abonnement beschikbaar, maar niet los te koop (vanwege de diensten).

Doelgroep

Omdat het programma zo vriendelijk werkt, kan iedereen ermee aan de slag. Ontwerpers die met Adobe InDesign werken of nog andere grafische software kennen, hebben daarbij zelfs een streepje vóór.

Doelstelling

In twee zaterdagen leer je een ruime basis van het programma, waarmee je zelfstandig websites ontwerpt, uitvoert en daadwerkelijk publiceert. Je hoeft je niet te verdiepen in programmeertaal of codes.

Cursusduur

2 zaterdagen

Lestijden

9.00 tot 16.00 uur

Groepsgrootte

Maximaal 14 personen

Voorkennis

Ervaring met grafische software zoals InDesign en Photoshop of Illustrator is een pre. Ervaring met HTML of andere webdesign-software is beslist níet vereist.

Certificaat

U ontvangt een certificaat bij voldoende eindresultaat

Prijs

€ 450,- [inclusief trainingsmateriaal]

Bijzonderheden

Voor alle softwaretrainingen geldt dat het kunnen oefenen van de geleerde lesstof thuis of op de werkplek noodzakelijk is.

   
  Inschrijven

 

 

 

 

 

 

 

[ terug naar boven ]

> update van 05.01.2018 <