animatie
The New Typography
 

be apart
cursussen
pro trainingen
startdatainschrijvennieuwsinformatielinks
impressieskortingcontact

home

The New Typography

 


Het Art & Design College, Grafisch Lyceum Utrecht organiseerde op 21 september 2007 van 15.00-18.00 uur in samenwerking met Adobe Nederland in het kader van het 100 jarig bestaan van 'de Vakschool voor de Typografie' een Uniek historisch Type Seminar in de collegezaal van het Grafisch Lyceum Utrecht.

Thomas Phinney


Thomas Phinney van Adobe geeft uitleg over geavanceerde typografie aan de hand van de lettertype-indeling OpenType en de nieuwe Adobe Originals-lettertypen Arno en zijn eigen Hypatia Sans. U komt meer te weten over de grondbeginselen van OpenType en ontdekt wat lettertypeontwerpers allemaal kunnen met OpenType: lettertypen die vertalingen maken, lettertypen die zichzelf censureren en lettertypen die de toekomst voorspellen.

Over de spreker

Thomas Phinney is al sinds 1997 actief voor de lettertypegroep van Adobe. Momenteel is hij productmanager voor lettertypen en wereldwijde typografie. Hij houdt zich bezig met de (ontwerp)technische, historische en zakelijke aspecten van een lettertype en zit in het bestuur van ATypI, de internationale vereniging voor typografie. Zijn lettertype Hypatia Sans is een Adobe Original. Deze letter is bij toepassingen uit Creative Suite 3 verkrijgbaar als extraatje voor registratie van uw software. Thomas heeft een master in typografie en ontwerp van het Rochester Institute of Technology en een MBA van de universiteit van Californië (UC Berkeley).

Vragen?Voor vragen over het seminar, kunt u een e-mail sturen naar adobe_benelux@adobe.com.
of naar info@artdesigncollege.nl
bellen voor meer informatie kan ook: Anita Stroes of Nico Dielen 030 2807080

Inschrijven

U kunt dit seminar gratis bezoeken.
Klik hier om in te schrijven!

Data en locaties

Vrijdag 21 september 2007
15:00 - 18:00 uur

Art & Design College, Grafisch Lyceum Utrecht, Utrecht
Routebeschrijving

 

 

 

[ terug naar boven ]

> update van 05.01.2018 <